Automaatje

AUTOMAATJE op GOEREE-OVERFLAKKEE

Ben je zelf minder mobiel en voor vervoer afhankelijk van anderen? Kun je niet met het openbaar vervoer reizen en heb je niet de financiële middelen om een taxi te betalen? En moet je daardoor teveel thuisblijven? Met AutoMaatje kom je weer onder de mensen!

Wat is AutoMaatje?

AutoMaatje is een door de ANWB opgezette vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwilligers rijden jou tegen een kleine onkostenvergoeding in hun eigen auto naar de door jouw gewenste bestemming.

Je vervoer hoeft zich niet te beperken tot een afspraak bij het ziekenhuis, de dokter of de fysiotherapeut: je kunt AutoMaatje ook inschakelen voor leuke uitjes als een bezoekje, naar de kapper of gezellig winkelen.

Hoe vraag ik een rit aan?

Voordat je gebruik kunt maken van het AutoMaatje is het nodig dat je je eenmalig registreert bij Stichting ZIJN. Het aanmelden is gratis. 

Voor het aanvragen van een rit verzoeken wij je dit ons minimaal 2 werkdagen van te voren te melden zodat wij een beschikbare chauffeur voor je kunnen vinden.

Zowel voor het aanmelden als het aanvragen van een rit zijn onze collega’s van AutoMaatje elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9:00 – 12:00 uur op telefoonnummer 06 – 8689 0506.

Je kunt ons ook mailen via .

Hoeveel kost het gebruiken van het AutoMaatje?

De kosten van een rit zijn € 0,35 per kilometer en worden vanaf het huis van de chauffeur gerekend. Heen is één rit en terug is één rit. Er kunnen bij een rit nog extra kosten bijkomen, zoals parkeerkosten. De vergoeding betaal je direct contant aan de chauffeur.

Vrijwilliger worden?

Overweeg je om vrijwilliger te worden voor AutoMaatje en heb je hier vragen over? Bel of mail ons, wij vertellen je graag meer!