Formulieren
hulp

FORMULIERENHULP

De mensen van Formulierenhulp helpen je wegwijs te worden in de wirwar van (digitale) formulieren en regelingen. Samen met jou creëren ze orde in je thuisadministratie en geven ze praktische administratieve ondersteuning. Formulierenhulp biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren, het digitaal regelen van je zaken en het ordenen van je geldzaken

NIEUW: vanaf 10 juni nu ook inloop in Oude-Tonge

elke maandag van 14:00 – 16:00 uur in het Infocentrum in Oude-Tonge

elke woensdag van 10:00 – 12:00 uur in de bibliotheek in Middelharnis

De hulp is gratis en je kunt zonder afspraak binnenlopen.

Ik heb moeite met het invullen van formulieren

De medewerkers van de Formulierenhulp en hun vrijwilligers kijken met je mee en helpen zo nodig met het invullen van formulieren. De Formulierenhulp kan ondersteuning bieden als je vragen hebt over:

  • zorgtoeslag
  • huurtoeslag
  • aanvragen UWV of andere uitkeringen
  • kwijtschelding gemeentelijke belastingen (SVHW)
  • bijzondere bijstand
  • brieven en/of bezwaarschriften

Ik heb hulp nodig bij het digitaal regelen van zaken

De medewerkers van de Formulierenhulp helpen je wegwijs te worden op de websites van de overheid. We leren je hoe je een DigiD kunt aanvragen, digitaal informatie kan vinden, aanvragen kunt doen en je persoonlijke gegevens kunt wijzigen.

Ik heb hulp nodig bij het ordenen van mijn geldzaken

Soms kunnen er situaties ontstaan waarbij u het overzicht in je geldzaken kwijt bent of als het lastig is om maandelijks financieel rond te komen. In deze situatie kun je een beroep doen op de Formulierenhulp. Zij maken samen met jou je financiële situatie inzichtelijk en kijken of er nog regelingen zijn waar je een beroep op kunt doen.

Alle gegevens worden zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld.

Je blijft zelf verantwoordelijk voor de gegevens die worden ingevuld, voor de ondertekening en de verzending en afgifte van formulieren. De vrijwilligers van de Formulierenhulp zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van hun adviezen. 

Hoe kom ik in contact met formulierenhulp?

Formulierenhulp is van maandag tot en met donderdag van 9:00 – 16:00 uur en op vrijdag van 9:00 – 12:00 uur telefonisch bereikbaar op (0187) 483366.

Je kunt ook een e-mail sturen naar .

Formulierenhulp heeft ook een inloop waar je zonder afspraak kunt binnenlopen: elke woensdag in de bibliotheek van Middelharnis van 10:00 – 12:00 uur en elke maandag in het Infocentrum in Oude-Tonge van 14:00 – 16:00 uur. Ook deze hulp is gratis.

Buiten de inloopuren is Formulierenhulp alleen op afspraak bezoeken. Het bezoekadres is:

De Dillenburg
Juliana van Stolberglaan 19
3241 GL Middelharnis