WAT DOET HET JONGERENWERK?

Graag bieden wij jongeren een leuke en veilige plek waar zij zichzelf kunnen zijn en zich verder kunnen ontwikkelen. Een van de plekken waar jongeren terecht kunnen is het JAC in Middelharnis. Daarnaast zijn wij bijna dagelijks op straat te vinden, waar wij in gesprek gaan met de jongeren.

Het JAC

Het JAC is een plek waar jongeren zo naar binnen kunnen lopen, leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten en leuke activiteiten kunnen doen. Denk hierbij aan gamen, poolen, darten of allerlei bordspellen. Maar ze kunnen hier ook schilderen, muziek maken of koekjes bakken. Ook is het prima om even niets te doen en gewoon lekker te chillen en te kletsen op een van onze banken. Op vrijdagavond wordt er samen gekookt en kunnen jongeren aanschuiven om gezellig samen te eten.

    Ambulant Jongerenwerk

    Het ambulante jongerenwerk houdt in dat wij jongeren buiten op straat ontmoeten. Wij zijn namelijk erg benieuwd naar de wensen die de jongeren hebben om Goeree-Overflakkee voor hen en hun omgeving te verbeteren. Ook kunnen wij jongeren helpen als er problemen zijn met bijvoorbeeld mensen uit de buurt of voorlichting geven als jongeren daar om vragen. Het leukste onderdeel van het jongerenwerk op straat is het kennismaken en gezamenlijk leuke activiteiten doen zoals voetbalwedstrijden houden in een pannakooi.