Jaarlijkse weergave
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken

Maandelijkse weergave

Juni 2021
Mei
Juni 2021
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
31
1
2
3
4
5
6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7
8
9
10
11
12
13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28
29
30
1
2
3
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In het Diekhuus is sinds 1976 het filmhuis Middelharnis gevestigd. Het filmhuis vertoont zogenaamde 'arthouse' films. In de periode september tot en met april is er doorgaans wekelijks een kwalitatieve openbare filmvoorstelling. De programmering en techniek worden verzorgd door een enthousiaste groep vrijwilligers.

Hedendaagse muziek wordt op meerdere locaties aangeboden. De diversiteit is groot, van popmuziek tot volksmuziek en klassiek. Regelmatige programmeurs zijn Poppodium Jailhouse, het Diekhuus en Stichting Podium. Daarnaast zijn er incidentele concerten.

In het Diekhuus wordt regelmatig een theater voorstelling geprogrammeerd. Ook elders in de regio vinden voorstellingen plaats.

Op Goeree-Overflakkee worden door meerdere organisaties uitvoeringen en concerten georganiseerd in characteristieke kerkgebouwen.

In deze rubriek publiceren we het ruime expositie-aanbod in de regio. Vaste jaarlijkse evenementen zijn de Goereese Kunstdagen (augustus) en de Kunstkijk Goeree-Overflakkee (mei-juni). Daarnaast is er een rijk aanbod van kleinere tentoonstellingen. Bijzonder is nog het vitrineproject met kleine wisselexposities op 16 openbare plaatsen op Goeree-Overflakkee.

In Het Diekhuus wordt zes keer per jaar een bijzondere kindertheatervoorstelling geprogammeerd. Ouders, grootouders, verzorgers zijn ook van harte welkom bij deze voorstellingen. Houdt u wel rekening met de vermelde leeftijd bij de voorstelling.

Zes tot acht keer per jaar is er een Cultureel Ontbijt, vaak in het Diekhuus maar ook op andere locaties.
De Culturele Ontbijten zijn meestal op zaterdagochtend. Culturele gasten (in de allerbreedste zin van het woord) vertellen over hun betrokkenheid en activiteiten voor cultuur, cultuurhistorie, landschap en ander moois dat Goeree-Overflakkee te bieden heeft.

Twee tot drie keer per jaar is en een eilandelijke Cultuurmakersbijeenkomst en EvenementenOverleg waarin culturele plannen worden besproken.

Informatie: Jan Trompper cultureel opbouwwerker en cultuurnetwerker
Het Diekhuus (0187)482400

j.trompper@hetdiekhuus.nl

Leerlingen van het voortgezet onderwijs kunnen het tegoed van hun CJP/Cultuurkaart gebruiken voor bezoek aan culturele voorstellingen.
In deze rubriek worden voorstelling getoond die we bijzonder aanbevelen voor de jeugd vanaf 14 jaar.

In deze rubriek proberen we zo goed mogelijk het actuele aanbod van creatieve en kunstzinnige cursussen in de regio bij te houden. Volledigheid kunnen wij helaas niet garanderen. Bij elke cursus zijn de contactgegevens van de verantwoordelijke organisator vermeld.

In deze rubriek vindt alle overige culturele activiteiten.

per 1 april 2010 wisseling van vitrines

Stichting Podium presenteert op 19 locaties op Goeree-Overflakkee een maandelijks wisselende expositie van diverse kunstenaars, schilders, verzamelingen en creativiteit.

Het enorme succes van het Vitrineproject is vooral te danken aan de inzet van een aantal vrijwilligers die zorgen voor de wisselingen van de exposities. Het is de bedoeling dat elke maand de inhoud van een vitrine verplaatst wordt naar een volgende locatie.

Activiteiten 55+

Toon evenementen van alle categorieën


Back to Top