youzYouz | Advies

Het gebruik van genotmiddelen kan een gewoonte worden. Daar zit dan ook het gevaar. Je wilt het gevoel vasthouden en dat betekent vaak dat je meer gaat drinken, blowen, gokken of langer gaat gamen. Je hebt het idee dat je de controle verliest. In sommige gevallen kan het zelfs effect hebben op je relatie met familie, vrienden of collega's. Wil je advies inwinnen over het omgaan met alcohol, cannabis, drugs, gokken of gamen?
https://www.youz.nl/vragen-en-advies/

 


OverSeksSense informatie & advies

Speciaal voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar zijn er Sense jongerenspreekuren. Je kunt hier terecht met vragen over relaties, seksualiteit, anticonceptie, de noodpil, soa's en (on)gewenste zwangerschap. Je kunt er ook gratis een chlamydia- of zwangerschapstest laten doen.

https://www.sense.info/

 

 


StopPestenStop pesten nu!

Het herkennen van pesten is niet altijd eenvoudig. Op deze site vind je informatie over de vormen van pesten en de signalen hiervan.
Stichting Stop Pesten Nu zet zich in om pesten te stoppen. Hierbij richten wij ons vooral op voorlichting en preventie. Pestgedrag stoppen, begint bij jezelf. Daarom gaan wij uit van de eigen verantwoordelijkheid: wat doe jij om pesten te stoppen? Wat doe ik? Maak het verschil!
Wij geloven dat pesten flink kan afnemen door iedereen bewust te maken van zijn eigen gedrag. Pesten is een groepsproces. Wij laten mensen zien wat hun rol binnen een groep is en welke actieve of passieve bijdrage zij leveren aan pestgedrag. Wie zijn gedrag herkent, kan dit ook veranderen. Om dit te bereiken verzorgen wij onder andere voorlichting, gastlessen, workshops en campagnes op o.a. scholen, sportclubs, het werk, bejaardentehuizen, Korps Mariniers en nog veel meer.
Je kan aan pesten iets doen, alleen als het verankert wordt in Woord & Daad. Neem je verantwoordelijkheid en zeg: 'Ik STOP pesten nu!'.
https://www.stoppestennu.nl


CentrumJeugdGezinCentrum voor jeugd en gezin

Wanneer je vragen heeft over opvoeden of over probleemsituaties binnen jouw gezin kunt u ons benaderen. Wij vinden het belangrijk dat je je prettig voelt bij de oplossing. En bovendien dat je goed aan de slag kunt met ons advies. Daarom gaan wij zo veel mogelijk uit van de wensen, achtergrond, samenstelling en omgeving van jouw gezin. Om je zo goed mogelijk te ondersteunen, werken er 12 professionals bij het CJG Goeree Overflakkee die zich dagelijks inzetten om alle kinderen in de buurt zo gezond en veilig mogelijk te laten opgroeien. Ga naar de site van het CJG via deze link https://cjggo.nl/over-ons/

 

Back to Top