Helen

Sinds 2009 ben ik actief als Jongerenwerker binnen Stichting Zijn ben er nog wel 1 jaar tussenuit geweest. Ik ben getrouwd en heb een samengesteld gezin. Samen hebben we 5 kinderen.
Voordat ik bij Stichting Zijn ging werken heb ik 5 jaar les gegeven op een VMBO school met als extra taak het mentorschap en stagebegeleiding voor de leerlingen van de beroeps begeleidende leerweg. Ik heb dit met veel plezier gedaan. Tijdens mijn lessen en mentor uur was er altijd ruimte om even te kletsen. Vaak hadden de leerlingen de behoefte om hetgeen ze meemaakten te vertellen. Door te luisteren naar hun verhalen kreeg ik een betere band met de leerlingen. Dit heeft niet alleen hun geholpen maar mij ook. Het heeft mij geleerd dat er zijn en aandachtig te luisteren juist datgene is wat ze zo hard nodig hadden. Ook binnen mijn werk als jongerenwerker zie ik dit terug. Door in gesprek te gaan met jongeren leer je ze kennen. Gaandeweg zie je dan ook dat jongeren betere keuzes maken en ze uitgroeien tot evenwichtige personen. Daar word ik blij van.
Twee keer per jaar mag ik de vier daagse cursus Henna painting verzorgen en geven. Heerlijk om dan juist met de kids rond de tafel te zitten en creatief bezig te zijn. Daarnaast vind ik de sport en speldag het leukste om te organiseren. Het samenwerken met andere scholen om leerlingen de mogelijkheid te bieden om in een echte werkomgeving ervaring op te doen. De leerlingen van groep 8 nemen deel aan deze dag. Prachtig om te zien dat ze na deze dag zoveel nieuwe kinderen hebben leren kennen en er mooie vriendschappen ontstaan al voordat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Tijdens deze dag ben ik vooral probleemoplossend bezig.
Jongerenwerker zijn is uitdagend, afwisselend, interessant en vraagt een flexibele instelling. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met jeugd en zie nog steeds uitdagingen/mogelijkheden op allerlei vlakken. Samen met mijn collega’s onderzoeken we deze uitdagingen/mogelijkheden en voeren we ze door wanneer hier vraag naar is.

 

 

Back to Top