WELZIJN

welzijn

Welzijn is meer dan een goede gezondheid en een gezonde levensstijl. Het betekent ook dat iemand zich vitaal en vol energie voelt. Vitaliteit draait voor het grootste deel om de kwaliteit van leven. Wat heb je nodig om goed in je vel te zitten, levenslust te hebben, zingeving te ervaren en voor jezelf of een ander te zorgen? Dit zijn belangrijke, persoonlijke zaken waar alleen jijzelf antwoord op kunt geven. Stichting ZIJN helpt je om de antwoorden op deze vragen te vinden.

 

Positieve gezondheid

Bij Stichting ZIJN werken wij met het concept van Positieve Gezondheid en onze coaches zijn gecertificeerd door het Institute of Positive Health. Positieve Gezondheid gaat ervan uit dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Het gaat ook over veerkracht, zingeving en het gevoel controle te hebben over je leven. We kijken waar de energie zit om verbetering te brengen en welke oplossingen daarbij passen. at kan gaan om:

. uitbreiding van het sociale netwerk
. wegwijs worden in een nieuwe situatie
. zinvol bezig zijn
. ontwikkelen van talenten
. leuke dingen doen
. lekker bewegen
. geld op orde

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact op met onze welzijnscoaches op telefoonnummer (0187) 48 33 66. We ZIJN er voor jou!

 

welzijn op recept: anders beter worden

Welzijn op Recept is een eenvoudig concept met krachtige gevolgen dat door heel Nederland met succes wordt ingezet. Klachten als slecht slapen, vermoeidheid, pijn in de nek maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Je huisarts verwijst je naar een welzijnscoach die jou kan ondersteunen in het behouden en verbeteren van je gezondheid en welzijn.

Samen met jou kijkt de welzijnscoach waar de energie zit om verbetering te brengen en welke mogelijkheden bij jou passen. In de gesprekken inventariseren we je wensen, energie en mogelijkheden. Wat heb jij nodig? Waar word jij blij van? Wat geeft energie en kracht?

Mogelijke arrangementen zijn: wegwijs in een nieuwe situatie, grip op eenzaamheid, geld op orde, uitbreiding van het sociale netwerk, zinvol bezig zijn, ontwikkelen van talenten, lekker bewegen en leuke activiteiten ondernemen.

Vervolgens maken we een plan van aanpak. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je er zelf mee aan de slag kunt. Jouw kwaliteit van leven; daar draait het om.

Meer weten? Vraag er naar bij je huisarts of neem contact op met ons team Welzijn op telefoonnummer (0187) 48 33 66.

Welzijnscoaching

Mantelzorg

Formulierenhulp

Vrijwilligers